De Federatie van Algemene Seniorenverenigingen FASv, waarvan BasBEL deel uit maakt, heeft ook voor het jaar 2021 premiekorting geregeld bij verschillende zorgverzekeraars. Basbel-leden kunnen dus een verzekering afsluiten met deze korting.

Wettelijk zijn de collectiviteitskortingen op de basispremie in 2021 tot 5% gemaximeerd. Volgens berichten van het ministerie van VWS, wordt per 1 januari 2023 de korting op de basisverzekering misschien zelfs geheel beëindigd. Kortingen op aanvullende verzekeringen blijven dan nog wel mogelijk, zelfs met hogere percentages.

De kortingspercentages lijken wellicht niet hoog, maar omdat het om aanzienlijke maandelijkse bedragen gaat, zijn de kortingen wel interessant.

Het eigen risico blijft ook in 2021 € 385,-.

U krijgt korting op de hieronder vermelde verzekeringen wanneer u de verzekering als collectieve verzekering afsluit via de Federatie van Algemene Seniorenverenigingen (FASv). Vermeld dan bij het afsluiten het collectiviteitsnummer waaronder de FASv bekend is. Dit nummer vind u per verzekeringsmaatschappij in het overzicht hieronder.

Als u daar een beetje handig in bent, kunt u de verzekering en de korting zelf regelen via internet. Maar u weet natuurlijk dat u ook altijd secretaris Ellen de Valk kunt bellen (035-5316079 of 06-15074933) en dat zij dan zorgt dat iemand van BasBEL u even helpt. 

Soms kan het inloggen alleen onder vermelding van “FASv” of “Federatie van Algemene Seniorenverenigingen”.


U kunt een hogere korting krijgen indien u vrijwillig kiest voor een hoger eigen risico of als u de premie niet maandelijks betaalt, maar bijvoorbeeld eens per jaar, half jaar of kwartaal.

De federatie wijst nog op paar aandachtspunten.

Pas op als u van verzekeraar verandert, bijvoorbeeld vanwege een goedkope basisverzekering. Bekijk of u als oudere daarbij niet teveel risico’s loopt omdat bepaalde kosten niet of niet geheel vergoed worden.
Voor leden met internet kan het gunstig zijn om via internet een verzekering af te sluiten tegen een gunstiger premie.
In het overzicht worden de netto premiebedragen vermeld. Als er geen korting wordt gegeven is het netto bedrag gelijk aan het bruto. Bij de netto berekening kunnen er afrondingsverschillen zijn. Verifieer de premie zo nodig bij de door u gekozen verzekeraar.

Bij de vermelding van de aanvullende verzekering is gekozen om alleen die aanvullende verzekeringen op te nemen waar vooral ouderen belang bij kunnen hebben.

Wanneer u overstapt van zorgverzekering tussen 12 november en 31 december 2020 wordt uw huidige zorgpolis automatisch voor u opgezegd. Hiervoor hoeft u zelf niets meer te doen. Dit wordt de overstapservice genoemd waaraan alle zorgverzekeraars in Nederland meewerken. Als u voor 1 januari 2021 uw zorgverzekering handmatig opzegt, dan heb u nog tot en met 31 januari 2021 om een nieuwe polis uit te kiezen.

In de tabellen worden de netto premiebedragen vermeld, dus inclusief de verkregen korting.

 

klik hier voor de kortings tabellen

 

RSIN = 857103337
KvK nr = 67637264