Tijdens de drukbezochte jaarvergadering van BasBEL op 6 februari vonden ook bijzondere verkiezingen plaats. Niet van ...

partijen of personen, maar van activiteiten die BasBEL dit jaar zou kunnen organiseren.

Het bestuur had voor de vergadering een keuzelijst opgesteld van meer dan 50 activiteiten die misschien interessant of leuk zijn. Dat vonden de leden een goed idee. In de pauze van de vergadering vulden zij graag hun ‘stembiljet’ in. Dat wil zeggen dat zij op de keuzelijst de nummers omcirkelden van de activiteiten van hun voorkeur. 

Kerstdiner verwachte winnaar 
In termen van landelijke of gemeentelijke verkiezingen zou je kunnen zeggen dat er een hoge opkomst was. Er werden 48 ‘stembiljetten’ ingeleverd, waarop in totaal 231 ‘stemmen’ werden uitgebracht. De ‘winnaar’ onder dit grote aantal omcirkelde activiteiten was met voorsprong het Kerstdiner, dat 23 stemmen kreeg. Veel leden hadden kennelijk nog een heel positieve herinnering aan deze feestelijke en gezamenlijke maaltijd in december. 

Verrassende nieuwkomers
Nog vier andere activiteiten haalden, soms onverwacht, 10 of meer stemmen. Nummer 2, direct echter het Kerstdiner, was een Rondvaart in Amersfoort met 17 stemmen. 
Nummers 3, 4 en 5 werden achtereenvolgens Pannenkoeken in de Lage Vuursche (13 stemmen), bezoek aan de St. Jan in Den Bosch (12) en een Paaslunch (10).  

Overige stemmentrekkers
Tot verdere favorieten, die net iets minder dan 10 stemmen kregen, behoorden: bezoek aan het militair museum Soest, samen poffertjes eten in Laren, informatiemiddag Valpreventie, zandsculpturen Garderen, samen eten bij de Chinees, bezoek aan Singer, fietstochten, bezoek aan ’t Landje, en een informatiemiddag WMO. 

Reactie bestuur 
De redactie van BasBlad heeft het bestuur van BasBEL kritisch gevraagd af dat nog wel chocolade kon maken van zoveel uiteenlopende wensen van de leden. Lachend antwoordde van vice-voorzitter Jan Sanders: “Het leven van het bestuur is er niet makkelijker op geworden, maar wel leuker. Samen met een heel clubje vrijwilligers hebben we er plezier in om veel van de gevraagde activiteiten te verwezenlijken.” 

RSIN = 857103337
KvK nr = 67637264