Pannenkoeken eten in de pannenkoekenboerderij “De Wildenburg” even voorbij Kasteel Groeneveld.

Door Marion Hesterman

 

Op 4 april 2017 heeft de BasBEL haar eerste uitje gestart in de Wildenburg (Baarn) even voorbij Kasteel Groeneveld aan de Wildenburglaan.

De middag was vol zonneschijn en een aangename temperatuur. In een groene, landelijke omgeving kwamen wij aan bij de sfeervolle pannenkoeken-boerderij. Een ruime grote parkeerplaats zag er al gastvrij uit. We gingen met ons allen buiten in de zon zitten waarna men ons al snel kwam uitnodigen om naar binnen te gaan. Binnen stond al een lange feestelijk gedekte tafel voor ons klaar.

 

Bij een kopje koffie/thee hebben we daar gezellig een uurtje zitten praten. De gesprekken waren gezellig er werd ook veel gelachen.  En daarna ‘de pannenkoek’. Je kon kiezen uit   bijvoorbeeld: ananas met gember, spek met kaas of rozijnen met stroop en nog veel meer mogelijkheden.  Allemaal heerlijk. De leden, die je nog niet kende, kon je op deze manier ontmoeten, en zo hadden wij een boeiende, lekkere en gezellige middag met elkaar.

 

Het interessante van deze plek is dat, waar nu de pannenkoekenboerderij staat, er vroeger heel lang geleden …….. een ridderhofstede de “Draeckenburcht stond.  De geschiedenis van dit kasteel is sterk verbonden met Drakenstein. Ook een kasteel in Baarn waar Prinses Beatrix nu woont.

RSIN = 857103337
KvK nr = 67637264