Natuurlijk waren er verschillen tussen Blaricum, Eemnes en Laren. Maar in ieder van de drie dorpen werd het door BasBEL georganiseerde ‘Koffiedrinken met Lijsttrekkers’ een geanimeerde bijeenkomst.

De lokale politiek maakt keuzes die van belang zijn voor de leefsituatie van ouderen, bijvoorbeeld als het gaat om woningbouw, openbaar vervoer of huishoudelijke hulp. Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen op 14,15 en 16 maart, bood seniorenvereniging BasBEL de leden de gelegenheid kennis te maken met de lijsttrekkers. Niet met een standaard debat, waar politici vaak vooral onderling spreken, maar tijdens een informele bijeenkomst waar iedereen de lijsttrekkers zijn eigen vragen kon stellen.

Steeds schoof een lijsttrekker aan bij één van de tafeltjes met een groepje kiezers, om na een kwartiertje door te schuiven naar het volgende tafeltje. ‘Politiek speed-daten’noemde een kiezer in Blaricum het.

foto's bijeenkomsten in Blaricum op 1 maart (helemaal boven) en in Laren op 3 maart (direct hierboven)

In alle drie de dorpen werden het een levendige bijeenkomst. En sommige kiezers hielp het kennelijk echt. Zoals de man met het geruite jasje in Laren, die bij het glaasje na sprak: ‘Vooraf dacht ik dat ze allemaal hetzelfde waren, maar nu weet ik toch dat ik die vrouw ga stemmen, want zij was gewoon de aardigste’.

RSIN = 857103337
KvK nr = 67637264