BasBEL organiseert op 1, 2 en 3 maart bijeenkomsten waar kiezers in een ongedwongen sfeer vragen kunnen stellen aan de lijsttrekkers voor

de gemeenteraadsverkiezingen.

Seniorenvereniging BasBEL hecht aan haar politieke onafhankelijkheid. Maar zij weet ook dat de lokale politieke van grote invloed is op de leefsituatie van ouderen. Denk bijvoorbeeld aan de keuzes die gemeenteraad maakt op het gebied van het sociaal domein, de bouw van seniorenwoningen, het openbaar vervoer, of de toegankelijkheid van de openbare ruimte.

Daarom organiseert de seniorenvereniging een eigen verkiezingsbijeenkomst. Niet een gebruikelijk debat, waar vooral gediscussieerd wordt tussen kandidaat-raadsleden onderling. Maar juist een bijeenkomst in ongedwongen sfeer waar iedereen al zijn vragen kan stellen. Er zijn tafels met kleine groepjes kiezers, waar na een ongeveer een kwartiertje steeds een nieuwe lijsttrekker aanschuift. Niet voor niets heet de bijeenkomst Koffiedrinken met Lijsttrekkers.

Secretaris Ellen de Valk licht toe dat de bijeenkomst vooral is voor BasBEL-leden en andere senioren. “Maar het is openbaar en iedereen is welkom”. Verder is het, zo zegt ze, “zo’n typische Basbel-middag: informatief én gezellig.” 

De bijeenkomsten beginnen steeds om 14.30 uur;

in Blaricum op 1 maart in de Blaercom (Schoolstraat 3);

in Eemnes op 2 maart in de Bongerd (Jhr. Röelllaan 15);

in Laren op 3 maart in het Brinkhuis (De Brink 29).

RSIN = 857103337
KvK nr = 67637264