(ingezonden bericht Mary van der Schaal) 

Of alle kritiek op de GGD terecht is, weet ik niet. Maar wel weet ik dat de kritiek zeker níet terecht is tegenover alle mensen bij de GGD.

Op 6 februari moest ik de eerste corona-vaccinatie ophalen bij de GGD in Bussum. Ik werd gebracht door een vrijwillige chauffeur van BasBEL. Op de parkeerplaats aangekomen stond er meteen een verkeersleider bij de auto die mij een handje hielp met uitstappen en bij de ingang een host die mij verder binnen begeleidde. Binnen was er vriendelijke en intensieve hulp. Hartelijk en geduldig werden wij van het ene naar andere lokaal begeleid. Overal hing een rustige en blijde sfeer. Vallen zou ik alleen voor de charme van de arts die mij bij binnenkomst ‘een jonkie’ noemde.

Veel kritiek is er altijd op de manier van organiseren en zoals algemeen bekend staan ’de beste stuurlui’ aan wal! Maar voor deze mensen op de priklocatie in Bussum alleen maar lof en dank voor hun werk, hun inzet en hun hartelijkheid. Een morele steun voor ons ouderen in deze moeilijke coronatijd.

Mary van der Schaal- de Valk (87), Eemnes

RSIN = 857103337
KvK nr = 67637264