Seniorweb heeft jarenlang cursussen en workshops gegeven in de Hamdorffzaal van Johannishove, maar vanwege verbouwingen daar, verhuist seniorweb naar De Blaercom,

Schoolstraat 3 in Blaricum. Op maandag 21 september en dinsdag 22 september zijn er inloopochtenden van 10.00 tot 12.00 uur.

De cursussen vinden plaats in kleine groepen, ‘corona-proof’ en gemoedelijk. Juist in deze tijd is het voor veel ouderen van belang zich te verdiepen in wat er allemaal mogelijk is met ipad, telefoon en PC.

Door het corona-virus zitten we vaker achter de computer. Dat geldt niet alleen voor mensen met een kantoorbaan, maar ook voor ouderen. Onze sociale contacten zijn op afstand geplaatst, op minstens anderhalve meter.  Maar vaak ook nog verder, omdat we vrienden en kleinkinderen niet meer thuis kunnen opzoeken.

Dan is het een groot voordeel als je een beetje handig bent met de computer, en bijvoorbeeld berichtjes kunt sturen en foto’s kunt ontvangen met Facebook of de family-app.

Veel leden van BasBEL kunnen daar al aardig mee overweg, maar anderen hebben er nog een beetje moeite mee of hebben er zelfs nog nooit meer gewerkt.

Zowel voor de digitale beginners als voor de digitale gevorderden zijn er cursussen workshop van Seniorweb.

Ze zijn kort vermeld op de Activiteitenkalender van deze site, en op de inloopochtenden in de Blaercom op 21 en 22 september kunt u er alles over horen.

 

RSIN = 857103337
KvK nr = 67637264