Is een van uw goede voornemens voor 2020 om dit jaar geen zorgen te hebben over de belastingaangifte? En om dat buikpijn-karweitje tijdig af te doen, met vriendelijke en deskundige hulp? Dan zit u bij de BasBEL ...

helemaal goed!

Algemeen
Als lid van BasBEL kunt u gebruik maken van de hulp bij belastingaangifte. Binnen de vereniging zijn een aantal specialisten beschikbaar die u kunnen helpen om deze jaarlijkse lastige hobbel te nemen. Zij worden door FASv, nadat zij een met goed gevolg een basistraining hebben doorlopen,  jaarlijks bijgeschoold in de relevante wetswijzigingen en regelmatig wordt hun kennis getest.

De adviezen en support van de specialisten worden met de meeste zorg samengesteld. Echter blijft u te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de aangifte inkomstenbelasting.

Inkomstenbelasting
 De specialisten van BasBEL (HUBA’s) adviseren u over de aftrekposten bij de aangifte inkomstenbelasting. Populaire onderdelen hiervan zijn de aftrekposten voor zorgkosten en giften. Zij helpen u ook met het invullen en versturen van de aangifte. Daarnaast assisteren ze ook bij eventuele vragen van de Belastingdienst.

Als de door de belastingdienst vastgestelde aanslag afwijkt van de aangifte gaan de HUBA’s voor u na of dit terecht is en of een bezwaarschrift moet worden overwogen. Ook hierbij krijgt u hun hulp.

Toeslagen
De zorg- en huurtoeslag zijn speciaal verworven rechten onder bepaalde omstandigheden. Nagegaan wordt of deze voor u van toepassing zijn en op verzoek kan een proefberekening worden gemaakt en kan de aanvraag voor u worden opgesteld. Ook hier geldt dat u zelf verantwoordelijk blijft. 

Kosten
De geboden hulp is onderdeel van het pakket dat hoort bij het lidmaatschap van BasBEL en wordt u daarom gratis aangeboden. Kosten die de HUBA’s maken mogen ze aan u doorberekenen met een maximum van € 12.50. Dit zijn kosten die gemaakt worden om u de hulp te verlenen die u wenst. Voorbeelden hiervan zijn o.a. reiskosten, printkosten, telefoonkosten etc.

Aanmelden
Wilt u geholpen worden met de aangifte inkomstenbelasting, meldt u zich dan ruim voordat de aangifte moet zijn ingediend (bij de opstelling van deze tekst was dat 1 mei) Bij de secretaris (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bij de voorzitter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Indien het u aanspreekt om ook senioren te helpen met aangiften IB of toeslagen laat u dat dan vooral weten. Wij hebben dringend hulp nodig op dit gebied.  

 

RSIN = 857103337
KvK nr = 67637264