Het was voor de zestig leden van Basbel die deelnamen aan het Kerstdiner op 23 december een bijzondere avond. Alles werkte daar ook aan mee. 

Voorzitter René Kemperman opende de avond met een feestelijk woordje. Het gaat BasBEL voor de wind. We konden leuke en interessante bijeenkomsten organiseren, en dat betaalt zich uit met een sterke groei van het aantal leden.

Chef-kok Marjan Roskamp overtrof zichzelf met een diner een vier gangen, dat je alleen in een sterrenrestaurant verwacht. Iedereen was vol lof. Als de meningen al verdeeld waren, dan was het of nu het hoofdgerecht met de bijzondere wildragout het lekkerst was of toch het fantastische grand dessert. 

Aan de sfeer droeg bij dat de zaal van de Bongerd op z’n ‘Kerstbest’ was versierd, inclusief mooie boom en vele lichtjes overal langs de muur. En prima was de bediening; Marjans vrijwilligersteam had er kennelijk plezier in om het iedereen helemaal naar de zin te maken. 

Zangeres Rianne zong met een bijzondere stem – van fluweel en toch krachtig – een enkel onbekend en prachtig lied, maar vooral veel liederen die iedereen bij een Kersdiner wilde horen, en meezingen. En dat gebeurde met overgave. 

En als we even niet aten of zongen, dan praatten we honderduit en vertelden we elkaar verhalen, dat het een aard had.

Aan het eind van de avond bedankte Jan Sanders namens het bestuur iedereen de had bijgedragen aan deze geweldige avond. Behalve de kok, de zangeres, de chauffeurs en andere vrijwilligers, noemde hij ook de ‘mecenassen’ van de Stichting Vrienden van het Ouderenwerk in de BEL en van het Larense Van Wulfenfonds. Zij maakten het met hun financiële bijdragen mogelijk dat iedereen aan het Kerstdiner kon deelnemen. 

Bij vertrek kregen de leden een klein presentje mee met de beste wensen voor de feestdagen en het nieuwe jaar. Alle leden lieten weten erg te hebben genoten; en eentje vatte samen dat het maar een vaste traditie moest worden, dat Kerstdiner. 

_ _ _

 

JS

RSIN = 857103337
KvK nr = 67637264