Het uitstapje met BasBEL naar de Kerstmarkt van tuincentrum Vaarderhoogt in Soest heeft alles ..

in zich om een mooie traditie te worden. De kleine dertig leden die op 12 december deelnamen aan het uitje, beleefden daar veel plezier aan. 

Het tuincentrum had weer zijn best gedaan op zich zijn mooist voor te doen, bijvoorbeeld met de Kerststal met levende have, en met de nostalgische Anton Pieck-winkeltjes. Voor de miniatuurtafel met huisjes, treintjes, carrouselletjes en nog veel meer, verdrongen zich jongens én meisjes, van 8 én van 88. Zowel op het buitenterrein als in de winkel waren er tientallen bomen met honderden lichtjes. En natuurlijk was er veel lekkers te eten en te drinken. 

Het Basbel-gezelschap kwam goed gemutst naar Soest, vooral dankzij de hulp van de vrijwillige chauffeurs. De meeste leden maakten de eerste helft van de middag een rondje over het buitenterrein. Het weer, met een zonnetje aan een blauwe lucht,  was daar ook naar. 

Na de koffie met gebak, maakten velen nog een rondje binnen. Toen we eind van de middag weer terug reden naar Blaricum, Eemnes of Laren, leek iedereen heel voldaan. Sommigen hadden een kerstcadeautjes gekocht voor kinderen, anderen iets voor zichzelf, - een mooi vest , bijzondere kerstkaarten of een al lang gezocht vogelhuisje. 

En ook wie niets gekocht had, vond het in ieder geval een gezellig decemberuitje. Ik had eerder lid moeten worden van Basbel, verzuchtte een blije nieuweling.  

 

 

RSIN = 857103337
KvK nr = 67637264