Niet minder dan ruim vijftig leden namen deel aan de Paasbrunch van BasBEL afgelopen paaszaterdag 20 april in de Bongerd. Zij werden 

door het team van kok Marian Roskamp en haar vrijwilligers in een feestelijk aangeklede zaal getrakteerd op een rijkelijk verzorgde maaltijd in vier gangen. Of het nu ging om de bouillon vooraf, het pasteitje, de feestbroodjes en salades, of het dessert – alles leek even goed in de smaak te vallen. 

De opstelling in kleine en iets grotere tafels bood een ideale gelegenheid voor geamuseerde gesprekken, en getuige het vrolijke geroezemoes in zaal werd daar goed gebruik van gemaakt. Er waren nieuwe kennismakingen en er werden ook oude herinneringen opgehaald, zoals tussen tweede leden die elkaar 10 jaar hadden ontmoet in Lourdes.

Nog iets luider, werd het geluid een paar maal bij de samenzang onder gitaarbegeleiding van Maithe Hulskamp. Zij had, samen met secretaris Ellen de Valk, enkele evergreens geselecteerd (zoals het Tuinpad van mijn Vader en Tulpen uit Amsterdam) die iedereen graag meezong. 
De aanstekelijke voorzanger was niet het jongste aspirant-lid van de BasBEL, maar haar zoon Onar van 4 jaar. Vooral met zijn vertolking van de In de Maneschijn stal hij de show. 

Zoals voorzitter René Kemperman in zijn welkomstwoord toelichtte, werd de Paasbrunch mogelijk gemaakt door financiële steun van de Stichting Vrienden van het Ouderen in de BEL-gemeenten en van het Van Wulfenfonds. De eigen bijdrage van de leden kon daardoor klein blijven. 

Het was met een klein aardigheidje van het bestuur, maar vooral met een zeer voldaan gevoel dat de deelnemers na afloop weer naar huis gingen. Velen lopend of met de fiets, het was immers prachtig weer, en anderen met de auto van een van de vrijwilligers-chauffeurs. 

De Paasbrunch van BasBEL: het was de eerste keer, maar het wordt vast een traditie.

                                                                                                                                             21 april 2019, Jan Sanders 

RSIN = 857103337
KvK nr = 67637264