We hebben afscheid moeten nemen van een vrouw die midden in het Eemnesser sociale leven stond. Een vrouw die iedereen in dit dorp kende. Leonie was erg betrokken bij de gemeenschap van Eemnes.

Vaak was ze te zien op haar scootmobiel als ze weer eens onderweg was voor een zaak waarvoor ze zich wilde inzetten. Getuige van haar sociale betrokkenheid is het grote aantal instellingen en organisaties waarvoor ze actief was zoals o.a. de Kerk, de EHBO en haar bijdrage aan het collecteren.Dat er alom waardering was voor haar inzet is gebleken uit de benoeming tot lid in de orde van Oranje Nassau en het, veelal in Eemnes gewaardeerde, Eemnessser koetje dat zij mocht ontvangen. 

Een belangrijke onderdeel waren ook de seniorenorganisaties. Als bestuurslid van de voormalige ANBO-afdeling was zij een groot voorstander van het continueren van deze activiteiten in de nieuwe organisatie BasBEL. Zij stond onder meer aan de wieg van deze vereniging. Ook was ze direct betrokken bij de organisatie van allerlei activiteiten voor deze verenigingen. Zij hield zich dan maar al te graag bezig met de logistiek. Telkens weer wist ze mensen te bewegen haar hierbij te ondersteunen.

Ook haar inzet en betrokkenheid bij onze nieuwsbrief, eerst ANBO vizier en later BasBEL, was geweldig.

Léonie was in staat je te inspireren en om je dingen te laten zien of doen, waarbij ook haar controle op de voortgang van de activiteiten genoemd mag worden. Wij hebben haar leren kennen als een blijmoedige vrolijke en actieve vrouw met ook altijd een luisterend oor als dat nodig was.

De leden en het bestuur zeggen daarvoor simpelweg dankjewel Léonie.

 

RSIN = 857103337
KvK nr = 67637264