2017-10-05 Busreis Klokkenmuseum Asten

 

De activiteitencommissie heeft weer een busreis uitgezocht. Dit keer wordt er een bezoek gebracht aan het Museum Klokken in de Brabantse Peel (Asten).

  U ziet hier een uitgebreide verzameling bellen en klokken. Dit is veel interessanter dan u, in eerste instantie denkt. In 2012 is hier de klok gegoten voor de Notre Dame in Parijs. Ook kunt u zien hoe de uurwerken van de verschillende klokken werken. Of is het leuk dat men een klok mag luiden, en het carillon bespelen. Tevens is er een ruimte gewijd aan de natuur van de Peel.  Het museum heeft voor jong en oud een uniek dagje uit. Weer of geen weer, men kan zich prima vermaken. De tuin moet zeker ook bekeken worden. Naast de collectie van klokken en bellen, toont men hier ook alles wat leefde en leeft in de Peel. Op de afd. Paleontologie is een complete mammoet (skelet) te zien van een Walvis uit de Mioceen, en vele fossiele vondsten.

  

De prijs komt neer op € 47.- per persoon. Dit is inclusief: - koffie en gebak. -  Koffietafel met soep.  - Entree met rondleiding Klokkenmuseum. – Toer door de Peel.  Alsook de verzekering. De tip voor de chauffeur is afhankelijk van het aantal deelnemers. Reken op € 2.- per persoon.

 

Rek. nr. BasBel. NL 91   RABO  0315 764 651

 

De opstapplaatsen zijn als volgt:

Blaricum: Bij winkelcentrum De Meent, in het oude dorp bij de

Parkeerplaats Bellevue.             Vertrek: 8.15 uur.

LAREN:   Johanneshoven.        Vertrek. 8.30 uur

EEMNES: Rabobank.                Vertrek: 8.45 uur.

 

Graag ruim 10 min. voor tijd aanwezig zijn.

                 Thuiskomst: 18.00 uur.  

 

Mocht de reis onverhoopt niet doorgaan dan volgt restitutie van de storting. In geval van verhindering in de week vóór vertrek dan, worden de gelden niet terugbetaald. Het is verstandig dan een plaatsvervanger(s) te zoeken. DRINGEND VERZOEK VAN DE CHAUFFEUR: Géén MANDJES e.d. aan de Rollator meenemen.